Een eerlijke prijs.

Een eerlijke prijs.

Het jonge stel heeft via mail een prijsindicatie gevraagd voor het stofferen van twee oude stoelen. De prijs is hoger dan verwacht. Ze moeten er dus even over nadenken. Toch nemen ze na korte tijd weer contact op. Ze willen graag met de stoelen langskomen zodat deze goed nagekeken en opgemeten kunnen worden, waarna een exacte prijs kan worden gegeven.

In een persoonlijk gesprek kan precies uitgelegd worden wat er vernieuwd moet worden en wat de werkzaamheden inhouden. Hierdoor begrijpt dit jonge stel dat er een eerlijke prijs wordt gevraagd voor de hoeveelheid werk en de benodigde materialen. En dus wordt er akkoord gegeven voor de stoffeerwerkzaamheden.

De oude materialen worden er allemaal afgehaald, en dan worden de stoelen weer opgebouwd, met op iedere zit een interieur, afgedekt met jute.
De hoeken van de interieurs zijn rond. Ik vul ze op en modelleer ze zodat ze wat rechter worden. Daardoor stemmen ze meer overeen met de hoeken van het onderliggende houtwerk. Dat is optisch wat mooier  vind ik.
Bij stofferen gaat het tenslotte ook om de details.

Konings