Castelli stoelen.

 

Castelli stoelen.

In de stoffeerderij staan vijf Castelli stoelen in drie verschillende kleuren. Dat is niet het enige verschil. Het gaat hierbij namelijk om 2 verschillende uitvoeringen. Dat kun je zien aan de metalen hoekstukken. Bij de een is de schroef zichtbaar, bij de ander niet. En je kunt het zien aan de verschillende logo’s en nummers die er aan de onderkant in gestanst zijn.

De stoelen moeten eerst uit elkaar gehaald worden zodat rug en zit los komen. Bij twee stoelen gaat dat goed, maar bij de overige drie kost dat flink, en dan bedoel ik ook echt flink wat moeite. De bevestigingen zitten muurvast. Omdat deze bevestigingen niet kapot mogen gaan moet er met beleid gewerkt worden.
De constructie van elke stoel bestaat uit een conische buis met daarin een inbus. Als je hier een schroef indraait komt die inbus wat omhoog. Daarbij zet de omringende buis iets uit, waardoor deze zich vastzet in de poot. Als je het los wilt halen moet dat dus net andersom. De inbus moet omlaag. Daar is wat kracht voor nodig. Maar het lukt.
De rest is dan nog een fluitje van een cent. De oude materialen op zit en rug worden verwijderd en vervangen voor nieuwe. En dan kan alles weer in elkaar gezet worden.

Konings